11. kesäkuuta 2010

Sytyttäjät ja sammuttajat

Tapani Kiminkinen (juu, se maalaislääkäri) kirjoittaa kirjassaan Liekeissä! sytyttäjistä ja sammuttajista. Sammuttajat ovat niitä, jotka sanovat, että älä nyt siihen rupea, eihän se voi onnistua ja mikä oikein luulet olevasti, ei tota ennenkään kukaan ole onnistunut tekemään. Ja loistava ideasi tekee mahalaskun. Sammuttajat saavat Kiminkiseltä jyrkän tuomion. Sytyttäjät taas kannustavat, innostavat ja antavat ihmisten loistaa. Toivoisin olevani sytyttäjä tai etten ainakaan koskaan olisi sammuttaja. Liian monia meistä on sammuteltu ihan liikaa. Kiminkisen tyylistä voi olla montaa mieltä, itse en tykkää noin karkeasta kielenkäytöstä, mutta tässä hän on kyllä oikealla asialla. Edit: Mirvalla esimerkki sammuttajasta. Luin heti, kun olin tämän kirjoittanut.

Diana Cooperin Ihanat enkelit on myöskin työn alla. Ihan vakuuttunut en tästäkään teoksesta ole. Ainakaan vielä. Katsotaan, mitä tuo tullessaan. Eckhart Tollea en onnistunut vielä löytämään kirjastosta, ei siis ole vielä sen aika. Sen sijaan enneagrammi-kirjan lainasin ja tunnistin itsessäni yhdeksikön, rauhanrakentajan, jonka kuolemansynti on laiskuus. Niinpä niin, hymyilytti kyllä koko kuvaus, osui niin oikeaan. Täällä voi tehdä testin, jos kiinnostaa.

Nyt taidan hakea pihalta raparperia ja kokeilla taas jotakin raakaherkkua. Okriinan raparperipiirakka oli ainakin namia.

Minni fiilistelee tänään niin osuvasti blogissaan, ettei siihen ole mitään lisäämistä. Mahtavaa!

2 kommenttia:

Mary kirjoitti...

Toivottavasti löydät Eckhart Tollen kirjan, on nimittäin pään mullistavaa asiaa. :)
Muuten, hyviä linkkejä.

Hembu kirjoitti...

Minni, löydän varmasti, kunhan on sen aika :-) Ja hyviä linkkejä sullakin, samat taitaa olla kiinnostuksen kohteet...